Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka sałatka ryżowa z papryką i filetami ze śledzia

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 100 g biały
filety śledziowe w sosie pomidorowym 1 puszka
pietruszka zielona 1 łyżka posiekanej
papryka czerwona 1/4 sztuki
ketchup łagodny 2 czubate łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka sałatka ryżowa z papryką i filetami ze śledzia

Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie zgodnie z instrukcją producenta, uważając by go nie rozgotować.
Zieloną pietruszkę drobno siekamy. Paprykę kroimy natomiast w drobną kostkę.
Do miseczki wykładamy całego śledzia z puszki wraz z sosem, lekko go rozdrabniamy widelcem. Dodajemy przygotowaną pietruszkę i paprykę, mieszamy. Następnie dodajemy ugotowany, przestudzony ryż, znów delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy 2 czubate łyżeczki ketchupu (łagodnego) i całość przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Próbujemy, opcjonalnie dodajemy przypraw. Sałatka powinna mieć wyrazisty smak.
Podajemy w towarzystwie sucharków lub innego ulubionego pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 24.10.2016 14:28
fajna sałatka
MagdalenaIC 18.10.2016 21:26
To nie mięsko, a rybka z ryżem i dodatkami ;)
bertpvd 18.10.2016 21:21
super mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak