Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka grzybowa ;-)

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka
grzyby suszone
kostki rosołowe
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
pieprz
sól
mąka
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka grzybowa ;-)

Udko myjemy, zalewamy zimną wodą i gotujemy.

W międzyczasie grzybki zalewamy gorącą wodą by zmiękły i kroimy. (nie jest to konieczne, czasami wrzucam grzybki od razu)

Zbieramy szumowiny i dodajmy grzybki, liść laurowy, ziele angielskie oraz kostki rosołowe (najlepiej bulion grzybowy).

Gotujemy wszystko.

Gdy mięso i grzybki już są ugotowane, zaprawiamy zupę mąką.

Gotujemy chwilę i zabielamy śmietaną.

Gotowe ;-)

Zupa najlepsza jest z makaronem.

Smacznego ;-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 27.08.2012 12:50
Lubię.
edita15 16.08.2012 19:04
to jest to!
tom 16.08.2012 19:01
pycha
Anio?eczek 16.08.2012 18:57
lubię taką :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak