Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowe kopytka

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kg
szpinak świeży 150 g
mąka pszenna 1,5 szklanki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowe kopytka

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, przeciskamy przez praskę i studzimy. Z liści szpinaku odrywamy grube części.W blenderze miksujemy szpinak z jajkami na gładką masę.Do ziemniaków dodajemy masę szpinakową i obie mąki.Zagniatamy ciasto.Wykładamy na stolnicę wysypaną mąką.Odrywamy po kawałku ciasta i rolujemy.Kroimy w niewielkie kopytka.Wrzucamy na osolony wrzątek.Gotujemy około 5 minut od wypłynięcia kopytek na wierzch.Polewamy roztopionym masłem lub smażoną cebulką albo podajemy z jogurtem naturalnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jan_mag 13.02.2017 11:58
Super kolor!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak