Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak baby z sosem balsamicznym jajkiem i żurawiną

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sos balsamiczny
jajko 2 szt
rzodkiewka 4 kulki
żurawina suszona 3 łyżki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
szpinak świeży
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak baby z sosem balsamicznym jajkiem i żurawiną

Liście szpinaku myjemy i osuszamy. Układamy liście szpinaku na talerzach. Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Po ugotowaniu ,zimne obieramy i kroimy w kawałki dodajemy do szpinaku. Rzodkiewki myjemy i kroimy w kawałki. Do sałatki dodajemy żurawinę. Całość solimy solą morską i doprawiamy pieprzem kolorowy świeżo mielonym. Sałatkę polewamy sosem balsamicznym .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak