Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi w drobiowym warkoczu z mozzarellą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi zielone 8 sztuk
sznycle z indyka 2 sztuki
mozzarella w kulce 1 sztuka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny Prymat w młynku
masło 82% 2 łyżki

Porada

Trzy główne składniki tworzą wykwintną i wyśmienitą przystawkę lub dodatek do dania głównego. Delikatne szparagi , indyk i mozzarella , doprawione świeżo mieloną solą i pieprzem . Prosto , zdrowo i przepysznie.

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi w drobiowym warkoczu z mozzarellą

Szparagi myjemy , osuszamy , odłamujemy zdrewniałe końce.
Blanszujemy na osolonym wrzątku , odcedzamy.

Mozzarellę odsączamy , kroimy w cztery grube plastry.

sznycle z indyka przekrawamy na trzy paski nie nacinając do końca.
Mięso oprószamy solą morską i kolorowym pieprzem.

Na mięso kładziemy szparagi oraz po dwa plastry mozzarelli.
Zaplatamy końce mięsa na siebie.

Ponownie oprószam przyprawami oraz kładziemy p połowie masła.
Pieczemy 15-20 min. w piekarniku nagrzanym do 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 09.07.2017 21:03
Dziękuję :)
Ola1984 09.07.2017 17:30
Bardzo fajny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak