Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z parówek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 6 szt
cebula biała 1 szt
ogórki kiszone 4 szt
papryka czerwona 1 szt
żółty ser 20 dag
pieczarki 8 szt
przyprawa do potraw
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z parówek

Parówki obrać ze skórki, pokroić na grubsze plasterki, cebulę pokroić wzdłuż, ogórki na plastry, ser w kostkę, a paprykę w grube paski. Nadziewać na szpadki kolejno; parówka, cebula,ogórek, ser żółty, papryka, cebula, pieczarki. Posypać wszystkie szaszłyki oregano, pieprzem oraz jarzynką. Każdy z kolei zawinąć w folię aluminiową i odstawić na godzinę. Następnie piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut. Po tym czasie potrzymać jeszcze 10 minut w piekarniku. Podawać z ryżem i sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 21.11.2012 20:59
mmm świetne;)
kasiaw 21.11.2012 20:37
o fajny pomysł na te szaszłyki z parówek
PaniMISIOWA 21.11.2012 20:01
a ja bym je z chęcią zjadła "na surowo" a'la koreczki, tylko opiekłabym pieczarki
Mysiunia 21.11.2012 19:45
Joanna - dzięki za odpowiedź :)
Joanna46 21.11.2012 19:28
Mysiunia, tak robiłam zdjęcie przed pieczeniem. Robiłam je pierwszy raz i ser rozpuścił się ale nie do końca, więc był taki powiedziałabym "lejący".
Mysiunia 21.11.2012 19:23
na fotce to chyba zdjęcie z etapu :) i dlatego zastanawia mnie jak ten szaszłyk będzie wygladał po upieczniu? Przecież ser zółty całkiem się rozpuści chyba? Jak dla mnie pomysł na szaszłyki super, ale raczej bez sera:)
ewelinapac 21.11.2012 19:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak