Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z muflona

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

dziczyzna 0,5 kg
boczek wędzony 0,5 kg
papryka czerwona 2 sztuki
cebula 5 sztuk

Marynata

oliwa 0,5 szklanki
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
rozmaryn świeży
tymianek
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarna
Owoc jałowca cały Prymat 6 ziaren
pieprz
sól

Porada

Polecana dziczyzna - szynka z muflona. Najlepiej użyć soli zmiękczającej mięso.

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z muflona

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki marynaty połączyć, następnie wymieszać z pokrojonym na grubsze kawałki mięsem z szynki muflona. Odstawić do lodówki na min 24 godziny.
Krok 1 - Szaszłyki z muflona foto
2
Boczek oraz paprykę pokroić na kawałki. Cebulę pokroić na ćwiartki. Na patyczki do szaszłyków nadziewać kolejno paprykę, cebulę, mięso z muflona, boczek itd.
Krok 2 - Szaszłyki z muflona foto
3
Przygotowane szaszłyki grillować po 6-7 min z każdej strony.
Krok 3 - Szaszłyki z muflona foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 07.02.2015 21:23
smakowite,
msmariusz 07.02.2015 14:43
ładnie, aż ślinka cieknie
norweska20 06.02.2015 23:22
muflon to dla mnie tajemnica smakowa...ale jelenia już zaliczyłam więc i twoją propozycją z chęcią bym się pewnie zajadała :)
Kolorowa 06.02.2015 19:28
uwielbiam dziczyznę ;)
mikrusiak 06.02.2015 19:04
rewelacyjne te szaszłyki..:D
Gracer 06.02.2015 18:26
musiały być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak