Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z mieszanych mielonych

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z indyka 30dag
mięso mielone wieprzowe 30dag
jajko
ogórki kiszone
pomidory
bułka
mleko
cebula
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z mieszanych mielonych

Oba rodzaje mięsa (indyka i np. łopatkę) połączyć. Cebulę posiekać i zeszklić na oleju. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć i dodać do mięsa. Dosypać jeszcze odrobinę bułki tartej. Całość razem z cebulą jeszcze raz zmielić. Wsypać przyprawę, wbić jajko i dokładnie wyrobić ręką. Ewentualnie dodać garść siekanego koperku. Mokrą dłonią formować kotleciki, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju. Następnie nadziewać razem z ogórkiem na patyczki do szaszłyków i podawać z pomidorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 19.09.2012 22:16
super ...
Roksana1 19.09.2012 21:47
pychotka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak