Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z selera i rodzynek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler korzeniowy 1 szt
jabłka 2 szt
rodzynki 2-3 łyżki
śmietana 18 proc 1/2 szkl
sok z cytryny
miód płynny 1 lyzeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z selera i rodzynek

Seler obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Jabłka opłukać, obrać i także zetrzeć na tarce jarzynowej ale o dużych otworach, następnie skropić sokiem z cytryny.
Wsypać do surówki sparzone rodzynki, polać miodem, dodać sól i odrobinę pieprzu, dodać śmietanę i wymieszać wszystko razem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak