Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z rzodkwi i papryki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
O właściwościach zdrowotnych dużo rozpisywać się nie trzeba. Wiadomo, że surowe to samo zdrowie. O walorach smakowych również. Kto raz spróbował, ten nie oprze się i tej wersji.

Składniki:

Składniki:

rzodkiew biała 500 gramów
papryka czerwona 1 sztuka
śmietana 18% 3 łyżki

Dodatkowo:

Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z rzodkwi i papryki

Rzodkiew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach.

Paprykę kroimy na paski, dodajemy do rzodkwi razem ze śmietaną. Mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak