Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z ogórków gruntowych

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

ogórki gruntowe 500 g
cebula
koperek 1 pęczek

Sos

ocet winny czerwony 4 łyżki
miód 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
sól 1 szczypta
tabasco

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z ogórków gruntowych

Ogórki i cebulę obieramy ,kroimy w cienkie plasterki. Koperek siekamy i dodajemy do ogórków.
Ocet ,miód ,oliwę ,szczyptę soli i kilka kropel tabasco mieszamy.
Ogórki ,cebulę i sos dokładnie ze sobą mieszamy.
Miskę zakrywamy i odstawiamy na godzinę (temperatura pokojowa).
Przed podaniem ponownie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 27.03.2015 12:29
prosta i apetyczna
justynkag 27.03.2015 09:08
zapchniało wiosną
Ania84 27.03.2015 08:29
z takimi przyprawami smakuje na pewno
barbara11561 26.03.2015 23:42
na pewno pyszna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak