Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z nutką pomarańczy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 sztuka
marchewki 2 sztuki
wędliny 4 plastry
kiełbaski podwawelskiej 1 kawałek
sera żółtego 4 plastry
pomarańcza 1 sztuka
majonezu 3 łyżki
cukru 1 łyżeczka
soli 0,5 łyżeczki
pieprzu 1 szczypta
natka koperku 1 natka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z nutką pomarańczy

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską opłukać.Odciąć końcówkę i oddzielić kilka liści.Całą resztę drobno poszatkować.
Krok 1 - Surówka z nutką pomarańczy foto
2
Marchewki obrać,opłukać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Wymieszać w misce.Wędlinę,kiełbaskę i ser pokroić w małą kosteczkę.Dodać do surówki.Przyprawić solą,pieprzem oraz cukrem.
Krok 2 - Surówka z nutką pomarańczy foto
3
Wymieszać z majonezem.Pomarańczę obrać i pokroić w kosteczkę.Całość wymieszać ze sobą.Surówkę przełożyć na liście kapusty pekińskiej.Posypać koperkiem.
Krok 3 - Surówka z nutką pomarańczy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 11.02.2013 19:49
fajna
gosia56 11.02.2013 19:14
super
Bogumiła
Bogumiła 11.02.2013 18:47
wspaniałe
Bogumiła
Bogumiła 11.02.2013 18:47
wspaniałe
kokoszka
kokoszka 11.02.2013 18:22
dobre
Zosia1 11.02.2013 18:12
ciekawa,z tą pomarańczą
gosia1988 11.02.2013 17:41
z pomarańczą na pewno smaczna - fajne połączenie
Sylwia26 11.02.2013 17:33
ślinka leci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak