Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty z dodatkiem kukurydzy

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki
marchewka 2 sztuki
por (biała część) 1/2 sztuki
kukurydza w puszce 1/2 puszki
majonez tradycyjny 2 łyżki
śmietana 18 proc 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty z dodatkiem kukurydzy

Kapustę myjemy osuszamy i drobniutko szatkujemy nożem . Pora kroimy w pół krążki ,kukurydzę osączamy z zalewy,marchewkę obieramy myjemy i trzemy na tarce jarzynowej o grubych oczkach .Wszystko razem mieszamy w salaterce. Dodajemy majonez połączony ze śmietaną ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem,mieszamy i odstawiamy do lodówki aby składniki się przegryzły.Podajemy jako dodatek do drugiego dania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 30.06.2013 20:40
smaczna surówka, lubię takie
AnielskaSlodycz 30.06.2013 19:57
świetna :)
Monika-twin 30.06.2013 19:19
Lubie takie,zdrowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak