Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kalafiora i papryki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior 1 szt mały
papryka czerwona 1 szt
natka pietruszki 0,5 pęczka
woda 1 łyżka
olej 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
ocet winny 1 łyżka
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kalafiora i papryki

Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę. Różyczki kalafiora drobno siekamy lub ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Natkę pietruszki drobno siekamy. W miseczce mieszamy ocet winny z wodą, olejem, cukrem, przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku i doprawiamy do smaku solą i pieprzem /ewentualnie sokiem z cytryny/. Warzywa polewamy przygotowanym sosem, mieszamy i odstawiamy na 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

atort111
atort111 24.06.2016 07:35
wspaniale wygląda surówka
Madzai 20.06.2016 21:24
Ciekawe połączenia
Futka 19.06.2016 12:27
Bardzo smaczna surówka :)
marzut 19.06.2016 11:52
Smaczna surowka
Franciszek 19.06.2016 10:13
super pomysł
gosia56 19.06.2016 09:23
na pewno smaczna;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak