Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Pyszna i chrupiąca. Czerwona kapusta, bogactwo witaminy B1 i kolorowe papryki, wszystko wymieszane w sosie ananasowym z cytryną. Idealna do pieczonych mięs i zapiekanek.

Składniki:

Surówka:

kapusta czerwona 550 gram
mix papryk 500 gram

Sos:

sok ananasowy 100 mililitrów
olej lniany 1.5 łyżeczki
syrop klonowy 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
sól 1 szczypta
natka pietruszki 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty

Kapustę i papryki opłukać.
Kapustę pozbawić głąba, papryki gniazd nasiennych.
Wszystko szatkujemy w plastry. Ja kroiłam w robocie kuchennym.
Sos: Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą i polewamy surówkę.
Surówkę można jeść po lekkim 10-15 minutowym przegryzieniu się smaków, ale najlepiej smakuje po kilku godzinach spędzonych w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Basiliana 17.01.2019 12:08
Świetna surówka, szczególnie podoba mi się ten słodkawy sos.
Babeczka35 16.01.2019 06:30
Brzmi pysznie :)
Bożena Matuszczyk 15.01.2019 13:05
Smakowita surówka.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak