Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka selerowo-jabłkowa z jogurtem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler korzeniowy średni
jabłko słodkie duże
jabłko kwaśne średnie
cebula biała do smaku
sól do smaku
cukier do smaku
jogurt grecki kilka łyżek
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka selerowo-jabłkowa z jogurtem

Jabłka i selera obrać, umyć, osączyć i zetrzeć na tarce o największych oczkach. Skropić sokiem z cytryny i posolić - wymieszać, aby składniki nie ściemniały.
Cebulę pokroić w cienkie piórka i dodać do reszty składników.
Dosypać nieco cukru do smaku i całość połączyć z gęstym jogurtem greckim.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 28.12.2015 10:14
Z chęcią bym zjadła.
Babeczka35 27.12.2015 18:56
Smaczna surówka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak