Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka ogórkowa z miętą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

listki mięty 1 garść
pomidorki koktajlowe 8 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa do smaku
sok z cytryny do smaku
cukier 1 szczypta
natka pietruszki 4 łyżki
ogórek 1 szt
papryka czerwona 1 strąk

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka ogórkowa z miętą

Ogórek myjemy i kroimy w plasterki. Paprykę myjemy, oczyszczamy z pestek i gniazda nasiennego i kroimy w kosteczkę. Pomidorki myjemy i kroimy na połówki.Warzywa przekłądamy do salaterki i mieszamy. Miętę siekamy i razem z natką posypujemy warzywa. Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny i przyprawami według smaku.Powstały sos dodajemy do surówki i mieszamy. Odstawiamy na 20-30 min. do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak