Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka obiadowo-kolacyjna

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

sałata 1 szt
kukurydza konserwowa 5 łyżek
papryka czerwona 1 szt
pomidor 1 szt
koperek 2 łyżki

sos

ocet winny 1 łyżka
oliwa z suszonych pomidorów 3 łyżki
czosnek 1 ząbek
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Porada

Surówka doskonale pasuje do obiadowych dań mięsnych jak również jako lekka sałatka na kolację.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka obiadowo-kolacyjna

Liście sałaty opłukujemy, osuszamy i rwiemy na kawałki. Kukurydzę odsączamy. Paprykę oczyszczamy z pestek i kroimy w kostkę. Pomidora obieramy ze skórki i również kroimy w kostkę. Koperek drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miseczki i mieszamy. Przygotowujemy sos: ocet winny mieszamy z oliwą z suszonych pomidorów, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem i mieszamy. Sosem polewamy przygotowaną sałatkę i mieszamy. Odstawiamy na kwadrans by składniki przeszły smakiem sosu i koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 05.06.2016 14:03
przepyszna, mnóstwo warzyw!:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak