Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka obiadowa z pekinki

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 mała szt
marchew 1 szt
por 5 cm
ogórek kiszony 2 szt
kukurydza w puszce 5 lyzek
majonez 1 lyzka
jogurt grecki 1 lyzka
Pieprz czarny mielony Prymat . do smaku
cukier 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka obiadowa z pekinki

Kapustę pekińską obrać z brzydkich liści. Poszatkować drobno. Wrzucić do miski.

Por oczyścić, posiekać w drobną kosteczkę. Obraną marchew zetrzeć na tarce. Podobnie ogórki.

Wrzucić warzywa do kapusty. Dodać kukurydze odsączoną z zalewy.
Dodać majonez, jogurt, doprawić do smaku i wymieszać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 30.10.2014 10:18
często robię taki dodatek do obiadu, bardzo smaczna surówka
norweska20 30.10.2014 00:10
smaczny dodatek do obiadu
Magula 29.10.2014 17:37
lubię taką
pajbek 29.10.2014 14:28
dla mnie pycha :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak