Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka obiadowa na zielono

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 0,5
ogórek szklarniowy 0,5
por 1
majonez 1,5 łyżki
jogurt grecki 1.5 łyzki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka obiadowa na zielono

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską bardzo drobno szatkujemy - lekko zasalamy i odstawiamy na 1 godzinę
Krok 1 - Surówka obiadowa na zielono foto
2
to samo robimy z ogórkiem, którego dokładnie myjemy i wraz ze skorką kroimy w cienkie plasterki.
Krok 2 - Surówka obiadowa na zielono foto
3
Pora kroimy w cienkie półplasterki. Odciśnięte ogórki oraz kapustę dodajemy do pokrojonego pora.
Krok 3 - Surówka obiadowa na zielono foto
4
Całość mieszamy z majonezem, jogurtem oraz przyprawami. Podajemy do obiadu
Krok 4 - Surówka obiadowa na zielono foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 14.12.2012 01:40
Super, pyszna :-)
Beatris 01.12.2012 21:57
Takie surówki są doskonałym dodatkiem do obiadu.
MAR3STA 01.12.2012 17:09
przepyszna
Monika-twin 01.12.2012 15:59
fajne polaczenie
gosia56 01.12.2012 15:26
prosta i zdrowa.
Anna169Hosz 01.12.2012 15:24
Bardzo apetyczna.
Konczi 01.12.2012 13:38
pyszne
Adamorek 01.12.2012 13:37
smaczne i zdrowe
Piotr-21 01.12.2012 11:27
fajna
Barbara/zuza22_85 01.12.2012 11:15
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak