Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka Coleslaw

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 głowka
marchew 3 sztuki
cebula 2 sztuki
majonez 1/2 szklanki
jogurt naturalny 1/2 szklanki
cukier puder 2 łyżki
sok z cytryny
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka Coleslaw

Kapustę drobno posiekać(lub zetrzeć na tarce)
Posolić łyżeczką soli i dobrze wymieszać rękoma.
Ostawić na 30 minut aż zmięknie i puści sok.
Po tym czasie do kapusty dodać starta marchewkę oraz drobno pokrojoną cebule.


sos
zmieszać jogurt z majonezem, sokiem z cytryny i cukrem pudrem.
Dodać do warzyw i dokładnie wymieszać.
Dodać pieprz ilość wg własnego uznania
Surówkę odstawić na minimum 2 godziny do lodówki.


SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 13.01.2013 10:17
moja ulubiona surowka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak