Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Studenckie Risotto

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 250 gram
parówki 5 szt
kukurydza minikolby Smak 1 opak
cebula 2 szt
bulion warzywny 250 ml
Koperek suszony Prymat
ryż 200 gram

Porada

Studencie życie uczy jak wykorzystywać wszystko co mamy w lodówce, danie to pokazuje ze z paru prostych elementów można złożyć smaczne danie

Przepis i sposób przygotowania na: Studenckie Risotto

Kroki postępowania

1
Pieczarki tniemy na tarce na plasterki i podsmażamy na patelni
Krok 1 - Studenckie Risotto foto
2
Parówki kroimy w kostkę natomiast cebulkę w piórka
Krok 2 - Studenckie Risotto foto
3
Dodajemy razem z kukurydzą do pieczarek i podsmażamy
Krok 3 - Studenckie Risotto foto
4
Ryż gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu i dodajemy na patelnie
Krok 4 - Studenckie Risotto foto
5
Bulion podgrzewamy i dodajemy koperek
Krok 5 - Studenckie Risotto foto
6
Przekładamy wszystko z patelni do naczynia żaroodpornego, możemy posypać żółtym serem i zapiec w piekarniku 15 min 180C
Krok 6 - Studenckie Risotto foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak