Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stir fry z kaszy pęczak z wędzonym kurczakiem, szpinakiem i pieczarkami

5.0
(30)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Stir fry z kaszy pęczak z dodatkiem wędzonego kurczaka, szpinaku, pieczarek  i suszonych pomidorów - danie na lunch, kolacje lub spotkanie we dwoje. Co Wy na to?

Składniki:

kasza pęczak 400 gramów
szpinak baby 300 gramów
kurczak wędzony 200 gramów
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
pieczarki 8 sztuk
olej z suszonych pomidorów 4 łyżki
pomidory suszone Smak 4 sztuki
kapary całe Smak 1 łyżka
oliwki zielone Smak 5 sztuk
oliwki czarne Smak 5 sztuk
ser feta 200 gramów

Do smaku:

oregano
Kmin rzymski mielony Prymat
Chili z solą morską Prymat w młynku

Do dekoracji:

zioła świeże

Przepis i sposób przygotowania na: Stir fry z kaszy pęczak z wędzonym kurczakiem, szpinakiem i pieczarkami

Ugotować kaszę pęczak.

W dużym rondlu na oleju z ziołami z suszonych pomidorów smażymy pokrojone: cebulę, czosnek, pieczarki i szpinak.

Do tak przygotowanego szpinaku dodajemy kaszę, pokrojone paski kurczaka wędzonego, pokrojone w paski suszone pomidory, oliwki, kapary, mieszamy i doprawiamy do smaku.

Tak przygotowany stir fry podajemy w miseczkach z tartym serem feta i świeżymi ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak