Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek z udźca na puree z salsą z mango

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

stek wołowy 2 szt
mango 1 szt
Cebulka smażona Prymat 2 łyżki
masło 2 łyżki
mleko 3,2% 1/2 szklanki
czosnek 3 ząbki
sos chili
ziemniaki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Stek z udźca na puree z salsą z mango

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu dodajemy masło , mleko i bardzo dobrze dusimy. Solimy do smaku. Dodajemy wyciśnięty czosnek , mieszamy odstawiamy.
Stek z udźca grillujemy z obu stron. Solimy na samym końcu. Mango obieramy i kroimy w kosteczkę mieszamy z sosem chilli słodkim. Nakładamy puree wykładamy stek . Na niego nakładamy zimną salsę . Całość posypujemy prażona cebulą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 20.02.2016 11:13
świetne danie :)
bertpvd 20.02.2016 10:09
Przepyszne mięso
Motorek 20.02.2016 09:30
pyszne mięsko
tobi1989 20.02.2016 08:49
Wygląda zachwycająco :)
Małgorzata92 20.02.2016 08:19
Pięknie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak