Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek z halibuta z sosem worcestershire

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

halibut 2 szt
sos worcestershire 2 łyżki
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
sól
masło 1 łyżka
olej 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Stek z halibuta z sosem worcestershire

Steki z halibuta umyć i osuszyć. Cebule pokroić w piórka, czosnek w plasterki. Cebula i czosnkiem obłożyć steki, polać sosem worcestershire, oprószyc solą i odstawić na godzinę do lodówki. Na patelnie wlać olej dodac masło i smażyc steki po kilka minut z kazdej strony.

Przed smażeniem można je oprószyć mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dumel87 16.05.2015 20:46
wygląda smakowicie :)
cooked 16.05.2015 20:43
smakowity kąsek :)
Kasnaj 16.05.2015 20:35
musi być smaczny
halina17 16.05.2015 20:24
Dobra ryba.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak