Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Staropolskie smarowidło ziołowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słoniny pół kg
majeranek 2 łyżeczki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Staropolskie smarowidło ziołowe

Od słoniny odkroic skórę, jeśli jeszcze takową ma (ze skóry mozna zrobić chipsy lub dodac np do pasztetu). Słonine pokroić w mniejsze kawałki a następnie przekręcić przez maszynkę do mielenia mięsa (lepiej to wychodzi gdy słonina jest zimna z lodówki). Skręcona słonie przełozyc do garnka i podgrzewac tak długo az swarki wytopią się. Wtedy dodać sól, pieprz i majeranek. Zamieszac i przelac do słoików czy pojemników. Zostawić do całkowitego ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 03.01.2013 10:59
dziękuję :)
PaniMISIOWA 17.11.2012 21:08
jeszcze tylko ogóreczek i gotowe!
babajaga1969 13.10.2012 20:31
dobre
ziutula
ziutula 13.10.2012 20:24
super do pieczywa zamiast "dziwnych" kiełbach, ja mam zawsze jakieś smarowidło stopione...
fijolek91 13.10.2012 20:02
podoba mi się:)
Mati3 13.10.2012 19:56
fajne
Małgorzata106 13.10.2012 19:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak