Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Srebrzyk z limonką z grilla

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryba 1 kg
limonka 1 sztuka
masło
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Srebrzyk z limonką z grilla

Tuszę srebrzyka odmrażamy. Przyprawy mieszamy ze sobą i posypujemy rybę. Pozostawiamy na co najmniej 2-3 godziny. W środek ryby wkładamy plasterek masła. Na wierch kroimy plasterek limonki. Zawijamy w folie aluminiową i grillujemy ok. 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 09.05.2015 17:06
muszę spróbować ta rybę bo słyszałam, że jest niezła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak