Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spiralki z ciasta francuskiego

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
parówki 4 sztuki
Musztarda francuska Prymat
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Spiralki z ciasta francuskiego

Ciasto francuskie rozmrażamy i rozkładamy na blat. Na krótszy bok kładziemy parówkę zawijamy ciastem i odkrawamy gdy cała parówka jest zakręcona w cieście. Nacinamy delikatnie, żeby nie przeciąć parówki (tak do połowy parówki). Oba końce łączymy ze sobą, sklejając. Smarujemy rozmąconym jajkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanego do 180 stopni i pieczemy na złoty kolor 15-20 minut.
Podajemy z musztardą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 23.10.2012 21:29
bardzo ładnie wygladają
cooleczka 15.10.2012 20:50
prezentują się wyśmienicie
cooleczka 15.10.2012 20:50
prezentują się wyśmienicie
cooleczka 15.10.2012 20:50
prezentują się wyśmienicie
zbysiowa 15.10.2012 11:11
Pyszotka;)
1j1o1l1a1 10.10.2012 19:43
bardzo dekoracyjnie :)
treonina 10.10.2012 18:31
wygląda znakomicie!
Rafał10 10.10.2012 18:18
smacznie wygląda:)
Justyna28 10.10.2012 17:24
fajny pomysł:)
Konczi 10.10.2012 16:26
ale pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak