Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z kurczakiem i szparagami w sosie serowym
1. Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu, odcedzić.
2. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć paprykami.
Cebulę posiekać drobno.
Ze szparagów odłamać zdrewniałe końce, gotować przez 3 min w osolonym wrzątku, odcedzić, każdego przekroić na pół.
3. Na patelni rozgrzać masło klarowane, zeszklić cebulę, dodać kurczaka, smażyć na rumiano.
Wlać rosół, dodać serem śmietankowy oraz szparagi.
Gdy serek połączy się z rosołem wsypać ser żółty, wymieszać.
4. Dusić na minimalnym gazie do delikatnego zgęstnięcia sosu.
w między czasie dokładnie doprawić świeżo mielonym pieprzem i solą.
5. Do sosu przełożyć makaron spaghetti, dokładnie wymieszać.