Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z mielonych

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety mielone 4 szt
pieczarki ok10 szt
papryka 1 szt
cebula 1 szt
koncentrat pomidorowy
ziele angielskie
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z mielonych

Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w słupki. Pieczarki opłukać jeśli trzeba obrać i pokroić na plastry. Cebulę obrać i drobno pokroić. Mielone pokroić na plastry albo ćwiartki.

Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę. Dodać pieczarki i chwilę razem dusić. Dorzucić paprykę i przygotowane kotlety.
Podlać wodą albo rosołem, może też być bulion. Dodać ziele angielskie i razem chwilę dusić. Dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku. Razem przez chwilę ogrzewać.

Podawać z pieczywem, albo jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ao_12 15.02.2013 19:15
fajny pomysł na "resztkowe" mielone
Pomocnik 15.02.2013 09:20
pycha
jasiek 14.02.2013 23:12
smakowite danie
kasiaw 14.02.2013 22:42
pycha świetnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak