Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos tatarski z maslaków

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez tradycyjny 1 szklanka
śmietana 1/2 szklanki
cebula biała 1 sztuka
ogórki 1 szklanka
maślaki 1 szklanka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos tatarski z maslaków

Kroki postępowania

1
Ogórki konserwowe i marynowane grzyby bardzo dokładnie osączam z zalewy , a następnie kroję je w kostkę. Przekładam całość do salaterki, dodaję drobno posiekaną cebulkę, majonez oraz śmietanę i bardzo dokładnie wszystko ze sobą mieszam
Krok 1 - Sos tatarski z maslaków foto
2
Pod koniec mieszania doprawiam całość do smaku solą oraz pieprzem.
Krok 2 - Sos tatarski z maslaków foto
3
Tak przygotowany sos jest gotowy do użycia.
Krok 3 - Sos tatarski z maslaków foto
4
Co tu więcej pisać . Ja lubię gdy te kawałeczki nie są takie małe a raczej większe niż mniejsze .Spróbujcie sami ...Doskonały do każdego rodzaju mięs a wręcz rewelacyjny,ja go uwielbiam. Smacznego degustowania życzę.
Krok 4 - Sos tatarski z maslaków foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 09.03.2013 15:52
ciekawy pomysł,musi byc dobre
marcia7 09.03.2013 15:50
dodatek maślaków - rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak