Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos tatarski z grzybkami i ogórkami

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki konserwowe 5 łyżka
grzybki marynowane 2 łyżka
jajko ugotowane na twardo 2 sztuka
majonez 180 gram
kapary 10 sztuka
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos tatarski z grzybkami i ogórkami

Jajka obieramy, ścieramy na tarce o drobnych oczkach.

Dodajemy drobniutko posiekane ogórki, grzyby, kapary oraz majonez. Jeśli nie przepadacie za kaparami, możecie je pominąć, ale polecam Wam dodać choć kilka dla przełamania smaku.

Dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Po przygotowaniu przechowujemy sos tatarski w lodówce przez maksymalnie 3 dni. Jeśli sos lekko ściemnieje z wierzchu, trzeba go trochę przemieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

nogawkuchni 15.06.2014 20:26
Pyszny,domowy z pewnością najlepszy,przydatny przepis.
Konczi 15.06.2014 19:55
Smaki mojej kuchni :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak