Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos musztardowy z kaparami, jajkiem i anchois

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 50 mililitrów
oliwa 100 mililitrów
Musztarda delikatesowa Prymat 1 łyżka
ogóreczki z curry Smak 1 łyżka
jajko ugotowane na twardo 1 sztuka
kapary 1 łyżka
anchois 1 łyżka
pieczarki marynowane 1 łyżka
cebula szalotka 2 sztuki
sok z połowy cytryny
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny grubo mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sos musztardowy z kaparami, jajkiem i anchois

Oliwę, bulion i musztardę dokładnie połączyć, dodać pozostałe składniki sosu. Całość wymieszać, doprawić do smaku i odstawić do lodówki. Tak przygotowany sos doskonale komponuje się z rybami wędzonymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 05.01.2019 18:53
Ciekawa jestem jak smakuje taki sos :)
bietka 05.01.2019 11:38
Ciekawy przepis : )
Bożena Matuszczyk 02.01.2019 19:12
Na pewno smakowity sosik.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak