Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos maślano-koperkowy do mięs

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 100 ml
masło 82% 150 g
koperek 1/2 pęczka
sos do sałatek 1 opakowanie ( koperkowo-ziołowy)
mąka pszenna 1 łyżka
sól 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 szczypta

Porada

Sos idealnie nadaje się za równo to tradycyjnych smażonych schabowych jak i mięs pieczonych na grillu. Ważne by podawać go na ciepło.

Przepis i sposób przygotowania na: sos maślano-koperkowy do mięs

Wodę zagotowujemy , dodajemy masło -mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Wsypujemy przyprawy oraz sos sałatkowy. Dodajemy mąkę cały czas energicznie mieszając by nie porobiły się grudki. Na koniec wsypujemy koperek. Podajemy zaraz po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 25.08.2015 18:04
Sosik pierwsza klasa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak