Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowy z suszonych opieniek

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 szt
masło 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
sos sojowy do smaku
opieńki 2-3 suszone

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowy z suszonych opieniek

Kroki postępowania

1
Drobno posiekaną cebulę zeszklić na maśle. Grzyby dokładnie opłukać, zalać wodą i moczyć przez 1-2 godziny.Następnie gotować do miękkości, dodać podsmażoną cebulę i zmiksować.
Krok 1 - Sos grzybowy z suszonych opieniek foto
2
Śmietanę wymieszać z odrobiną wody, mąką i przyprawą, połączyć z sosem, zagotować.
Krok 2 - Sos grzybowy z suszonych opieniek foto
3
Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.
Krok 3 - Sos grzybowy z suszonych opieniek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Granita 09.09.2014 10:39
zapewne smaczny i iście jesienny
ONY_za_kare 04.02.2014 12:09
uwielbiam opieńki więc i sos by mi smakował!
Alex_M 03.02.2014 11:59
dobry sosik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak