Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos duński z kiszoną kapustą

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majonez 300 ml
Musztarda miodowa Prymat 1-2 łyżki
kapusta kiszona 1/2 szkl.
żółtko jajek 3-4 ugotowane
Cebulka perłowa marynowana Smak 10 szt.
korniszony 2-3 średnie
kozieradka mielona
Sól czosnkowa jodowana Prymat
miód

Przepis i sposób przygotowania na: Sos duński z kiszoną kapustą

Jak najdokładniej odcisnąć kapustę kiszoną (najlepsza jest świeżo kiszona), posiekać, przełożyć do malaksera razem z cebulkami perłowymi, pokrojonymi korniszonami, żółtkami rozgniecionymi widelcem oraz musztardą i przyprawami.
Rozdrobnić składniki pulsacyjnie, a następnie dodać majonez i miód - ponownie zmiksować pulsacyjnie.
Gotowy sos doprawić do smaku i schłodzić w lodówce przed podaniem.

Sos nadaje się do kanapek, pizzy, jajek na twardo, frytek czy potraw z grilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pierniczkowo 14.05.2013 07:23
takiego sosu jeszcze nie próbowałam :)
Kulinarna Ja 13.05.2013 17:15
mmm bardzo lubię, muszę wypróbować :)
Rafał3 10.05.2013 12:30
bardzo apetyczne polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak