Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos bearneński

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szalotka 2 szt (posiekane)
estragon 2 łyżeczki
żółtko jajek 2
masło 120 g
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos bearneński

Szalotkę i estragon zalać octem ,gotować aż odparuje 1/3 płynu ,ostudzić ,przecedzić. Dodać żółtka ,ubijać na parze ,aż powstanie jasna masa ,dodać masło ciągle ubijając. Przyprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak