Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok z pigwy

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pigwa 1 kg
cukier 2 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
woda 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Sok z pigwy

Owoce myję, a następnie przekrajam na pół, usuwam pestki i kroję na plasterki.
Owoce umieszczam w garnku i gotuję przez około 20 minut.
Przestudzone owoce umieszczam w słoiku posypując każdą warstwę cukrem.
Następnie do każdego ze słoików wsypuję pozostały cukier połączony z cukrem waniliowym.
Słoiki zakręcam, a następnie odstawiam do lodówki.
Po kilku dniach pigwa nadaje się idealnie do herbaty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 01.07.2017 15:05
lepsze od cytryny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak