Przepis i sposób przygotowania na: Śniadaniowy twarożek z miętą
Śmietanę dokładnie wymieszać widelcem z twarogiem, cukrem i cukrem wanilinowym. Miętę drobno posiekać, dodać do twarożku i wymieszać.
Twarożek z miętą na słodko, to szybki i pyszny sposób na śniadanie. Mięta orzeźwia i pobudza do działania, a przy tym jej smak świetnie komponuje się z twarogiem.
twaróg półtłusty | 200 gramów |
śmietana 18% | 1.5 łyżki |
cukier | 1.5 łyżki |
cukier wanilinowy | 1 łyżeczka |
mięta liście | 15 sztuk |
Śmietanę dokładnie wymieszać widelcem z twarogiem, cukrem i cukrem wanilinowym. Miętę drobno posiekać, dodać do twarożku i wymieszać.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: