Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śniadaniowe batoniki zbożowe

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko skondensowane niesłodzone 1 puszka
płatki owsiane 250 g
wiórki kokosowe 75 g
żurawina suszona 100 g
siemię lniane 42 g
sezam 42 g
słonecznik łuskany 42 g
orzechy włoskie 125 g
miód płynny 2 łyżki

Porada

Jeśli lubicie słodsze batoniki to dodajecie więcej miodu

Przepis i sposób przygotowania na: Śniadaniowe batoniki zbożowe

Piekarnik rozgrzewamy do 130°C.
Blaszkę (wym. 23x33 cm) wykładamy papierem do pieczenia.
W rondelku podgrzewamy mleko skondensowane i dodajemy miód.
W tym czasie pozostałe składniki mieszamy ze sobą, a następnie zalewamy podgrzanym mlekiem z miodem i dokładnie mieszamy.
Masę wykładamy na blaszkę i wyrównujemy powierzchnię.
Pieczemy 60 minut.
Po upieczeniu wyjmujemy blaszkę z piekarnika, a po upływie 15 minut kroimy na batoniki (16 szt.).
Odstawiamy do całkowitego wystudzenia.
Smacznego poranka!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 15.08.2015 18:27
smaczne i zdrowe
Ola1young 15.08.2015 16:47
fajne batoniki
Skotka 15.08.2015 13:26
Robiłam takie, są przepyszne:)
Ewkani 15.08.2015 12:07
Wygląda bardzo apetycznie. Muszę spróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak