Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony makaron

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron rurki 1 szklanka
groszek mrożony 1 garść
jajko 1 sztuka
sól do smaku
bazylia 1/2 łyżeczki
oregano 1/4 łyżeczki
margaryna do smażenia
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony makaron

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Groszek gotujemy około 25 minut w osolonej wodzie. Jedno i drugie odcedzić. Na patelni rozgrzewamy margarynę. Wrzucamy makaron i groszek. Przyprawić solą, bazylią i oregano. Smażymy od czasu do czasu mieszając, należy pilnować, żeby nie przywierał, jeśli tak się stanie dodać trochę margaryny. Gdy makaron będzie już przyrumieniony wbić jajko i dokładnie przemieszać wszystko. Smażyć tak długo, aż jajko się zetnie. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 24.01.2013 19:55
smaczny
Anna152 01.01.2013 17:43
extra
Anna152 01.01.2013 17:43
extra
Kuchareczka2 30.12.2012 17:46
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak