Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone sielawy z warzywami i winem Marcina Budynka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sielawa 3 sztuki
cukinia 80 g
bakłażan 80 g
papryka czerwona 50 g
cebula 100 g
czosnek 2 ząbki
ziemniaki 100 g
koper ogrodowy wg. uznania
pietruszka nać wg. uznania
tymianek wg. uznania
pomidory koktajlowe 80 g
masło klarowane wg. uznania
cytryna wg. uznania
sól wg. uznania
pieprz czarny wg. uznania
wino białe wytrawne 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone sielawy z warzywami i winem Marcina Budynka

Przygotowanie:
1. Na rozgrzanym klarowanym maśle zrumień pokrojoną w grubą kostkę cukinię, cebulę, paprykę i bakłażana.
2. Dodaj obtoczone w mące sielawy i posiekany czosnek.
3. Smaż ryby mniej więcej 5 minut z każdej strony, a następnie dolej białe wino, dołóż ugotowane młode ziemniaki i posiekane świeże zioła.
4. Po kolejnych 5 minutach dodaj przekrojone na pół pomidory. Dopraw solą i pieprzem.
5. Na koniec skrop sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 09.06.2017 17:52
smacznie przyrzadzona ryba
Rycerz
Rycerz 31.12.2013 15:27
Przepyszne ryby.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak