Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone faszerowane jajka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
śmietana 30% 3-4 łyżki
szczypiorek
natka pietruszki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone faszerowane jajka

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy je.
Krok 1 - Smażone faszerowane jajka foto
2
Jajka przekrawamy na pół (razem ze skorupką). Następnie wyjmujemy żółtka i białka ze skorupek. Kroimy drobno.
Krok 2 - Smażone faszerowane jajka foto
3
Szczypiorek oraz natkę pietruszki drobno siekamy. Łączymy z pokrojonymi jajkami. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy śmietanę. Wszystkie składniki mieszamy.
Krok 3 - Smażone faszerowane jajka foto
4
Przygotowanym farszem napełniamy skorupki. Posypujemy je bułką tartą.
Krok 4 - Smażone faszerowane jajka foto
5
Przygotowane skorupki smażymy na maśle na złoty kolor.
Krok 5 - Smażone faszerowane jajka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 22.04.2016 16:37
świetny pomysł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak