Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona roladka ziemniaczana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wafel tortowy 1 sztuka
ziemniaki 700 g
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat do smaku
masło 2 łyżki
mleko 0,5 szklanki
jaja 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
oliwa do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona roladka ziemniaczana

Kroki postępowania

1
1. Ziemniaki solimy i gotujemy do miękkości. Rozgniatamy, dodajemy masło, mleko i przyprawę do ziemniaków, wszystko razem dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Smażona roladka ziemniaczana foto
2
2. Nakładamy ziemniaki na wafel (ważne aby były gorącem wtedy wafel zmięknie i spokojnie damy radę go zwinąć w roladkę). Zawijamy i odstawiamy do wystygnięcia. (ja zawsze robię to dzień wcześniej).
Krok 2 - Smażona roladka ziemniaczana foto
3
3. Roladkę rozcinamy na kawałeczki ok 1,5-2cm, maczamy w rozkłóconym jajku, panierujemy w bułce tartej i smażymy z każdej strony na rumiano. Do ziemniaczków oczywiście możemy jeszcze coś dodać jeżeli tylko nasz wyobraźnia nam na to pozwala :)

SMACZNEGO :)
Krok 3 - Smażona roladka ziemniaczana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 26.12.2012 19:56
fajny przepis
RenataZ-et 18.12.2012 23:37
pyszne!
cooleczka 17.12.2012 11:43
rzeczywiście świetny pomysł, do wypróbowania :)
pierniczkowo 29.11.2012 10:27
świetny pomysł na podanie ziemniaków w innej wersji:)
caralajna 16.11.2012 07:54
fajny pomysł
sylwia / sytofala 04.11.2012 19:27
bardzo ciekawe
Pani Domu 04.11.2012 18:10
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak