Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smardze w śmietanie z makaronem.(Moje ulubione)

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

smardze 5 szt
masło 1 łyżyka
śmietana kremowa 30% lub 36% 100 ml
makaron fusilli 15 dag
parmezan 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Smardze w śmietanie z makaronem.(Moje ulubione)

Smardze obok trufli należą do najdroższych grzybów. Są bardzo smaczne, charakteryzują się specyficznym, delikatnym smakiem i miąższem.

Smardze oczyszczone, opłukane, pokroić w poprzek kapelusza.
Na maśle zeszklić 1/4 cebuli pokrojonej w bardzo drobną kosteczkę ( dosłownie śladowe ilości,żeby smak cebuli nie zdominował smaku grzybów ), dodać smardze ,smażyć 2 min, zalać śmietanką i smażyć jeszcze chwilę,zredukować. Podawać z makaronem ,posypane parmezanem i natką pietruszki lub inną zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Nati 4 tygodnie temu
Ze swojego ogrodu można zrywać nawet grzyby pod ochroną.
ao_12 13.10.2013 20:52
jak widzę Twoje dania, to dostaję od razu ślinotoku
Joannasz3190 13.10.2013 18:45
Smakowite :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak