Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaki zapiekane w skorupkach.

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ślimaki konserwowe 15 szt
masło 15 dag
natka pietruszki 3 łyżki
ząbki czosnku 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaki zapiekane w skorupkach.

W otwór każdej muszli nałożyć trochę masła wonnego, następnie uduszonego ślimaka i otwór zaklejamy masłem wonnym(czosnkowo-pietruszkowym).
Skorupki układamy w naczyniu żaroodpornym(brytfance) do góry otworem (aby masło nie wyciekło) i pieczemy 15min w temp.180stop.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 07.09.2014 00:14
apetycznie podane...ale nie wiem czy bym to przełknęła
Barbara13 05.09.2014 21:48
bardzo smacznie podane ślimaczki
Ola1984 05.09.2014 20:41
Oj, chętnie wprosiłabym się na taką ucztę ;)
Kejti 05.09.2014 19:46
Piękne zdjęcie.Wyglądają bardzo apetycznie,chętnie bym spróbowała :-)
Christopher 05.09.2014 16:24
Zapewniam,że warto spróbować ,bo są smaczne.
barbara11561 05.09.2014 15:28
dopiero wczoraj czytałam w pytaniach o ślimakach,a tu proszę jak w konercie życzeń-wyglądają bardzo smacznie,chyba sama poszukam w sklepie i sobie zaserwuję:)
kloruś 05.09.2014 12:42
wyglądają baaaardzo apetycznie... chętnie bym spróbowała :)
Aleksandra/Olcia 05.09.2014 10:31
jeszcze nie jadłam ślimaków....ale wyglądają apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak