Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z rodzynkami

5.0
(13)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Jakiś czas temu odkryliśmy wędzone filety śledziowe. Są mega smaczne, a połączenie szalotek i rodzynków dodaje im dodatkowego, niesamowitego aromatu.

Składniki:

Składniki:

wędzone filety śledziowe 3 sztuki
rodzynki sułtańskie 100 gramów
szalotka 200 gramów
miód 1 łyżka
olej z pestek winogron 300 mililitrów

Porada

W przepisie użyliśmy filetów wędzonych z oleju.

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z rodzynkami

Śledzie kroimy na kawałki.

Rodzynki przez godzinę moczymy we wrzątku. Odcedzamy.

Szalotki obieramy, kroimy w piórka.

Wszystkie składniki mieszamy z miodem, przekładamy do naczynia (najlepiej do słoika), zalewamy olejem.

Odstawiamy w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak