Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z cytrynką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryna 1 sztuka
ziele angielskie 15 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 6 sztuk
olej 1.5 szklanki
filety śledziowe 7 sztuk
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z cytrynką

Śledzie namoczyć na minimum 2 godziny w zimnej wodzie po tym czasie pokroić na małe kawałki Cebulę obrać i pokroić na plastry. Cytrynę dokładnie wyszorować i sparzyć, następnie też pokroić w plastry.
Zaczynając od cebuli układać warstwami wszystko w słoiku. Na warstwę cebuli, śledzi i cytryny dodać kilka ziaren ziela angielskiego i liść laurowy po wierzchu posypać delikatnie świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
Po wyczerpaniu się wszystkich składników wszystko zalać olejem i odstawić na minimum 24 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 09.01.2013 10:27
brzmi smaczne
Gracer 09.01.2013 10:08
smaczne
Konczi 09.01.2013 10:06
żonka podobnie robi i są pyszne
adelajda 09.01.2013 09:48
robię podobne !
ONY_za_kare 09.01.2013 09:30
smaczne i proste!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak