Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z curry i musztardą

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Tego typu śledzie to dobra odmiana dla wersji klasycznych, np. ze śmietaną czy jogurtem.

Składniki:

Składniki:

płaty śledziowe solone 2 sztuki
cebula 0.5 sztuki
jogurt naturalny 2 łyżki
Musztarda francuska Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa curry orientalna Prymat 0.25 łyżeczki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z curry i musztardą

Śledzie moczymy godzinę w zimnej wodzie, od czasu do czasu można wymieniać w nich wodę. Jeżeli po tym czasie okażą się nadal bardzo słone, moczymy kolejną godzinę. Cebulę kroimy w drobną kostkę, przelewamy ją wrzątkiem na sicie. Osuszone śledzie kroimy w mniejsze kawałki, wrzucamy do miski. Dodajemy do nich resztę składników, mieszamy, wkładamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak