Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z cebulą w oleju z pestek winogron

5.0
(15)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Tradycyjne śledzie w oleju, ale tym razem zamiast oleju rzepakowego użyliśmy oleju z pestek winogron. Mniej wpływa na smak śledzi.

Składniki:

Składniki:

filety śledziowe 1 kilogram
cebula 1 kilogram
olej z pestek winogron 500 mililitrów
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
Owoc jałowca cały Prymat 5 ziaren
Ziele angielskie całe XXL 5 sztuk
nasiona gorczycy Prymat 0.5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z cebulą w oleju z pestek winogron

Śledzie moczyłem kilka godzin , zmieniając 2-3 razy wodę, następnie osączyłem i pokroiłem na mniejsze kawałki.

Cebulę pokroiłem w dość grube piórka. Sparzyłem je wrzątkiem. Osączyłem.

Listki laurowe, pieprz, jałowiec, ziele angielskie i gorczycę włożyłem do moździerza i utarłem na miazgę.

W słoikach ułożyłem warstwami śledzie, cebulę, utarte przyprawy. Całość zalałem olejem. Słoiki wstawiłem do lodówki na co najmniej 24 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 05.01.2019 19:20
Taki śledzik to ja rozumiem. Uwielbiam :)
Bożena Matuszczyk 21.12.2018 12:33
Pyszne śledziki i pomysłowo z olejem z pestek winogron.;)
bietka 20.12.2018 21:04
Bardzo smaczne śledziki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak